De eerste basis werd al gelegd rond 1981. Emiel van Voorst was toen nog maar tien jaar jong maar begon al met plaatjes draaien en prutsen met apparatuur. In de jaren daarna groeide dat steeds meer uit. Vaak was hij toen al te vinden bij zijn ome Hans. Ook die had vele leuke spulletjes. Hij was degene die begon met de eerste computer te introduceren. Toen nog een Sinclair ZX spectrum. Toen Emiel een jaar of 20 was had hij reeds een heuse drive-in show. Weliswaar alleen gebruikt voor familie feestjes, maar hij was er al wel. Ook de computer van Hans was al wat sneller geworden. Toen nog een Atari ST. Nu soms nog te vinden in de studio's. Speciaal gebruikt voor midi.

 

Het was rond dezelfde tijd dat Emiel al regelmatig begon te werken als geluidstechnicus. Als vaste technicus van Adriaan deed hij het geluid. Ook re-masterde hij de orkestband van "vrienden voor het leven" voor Adriaan toen hij meedeed aan de Soundmixshow van Henny Huisman in 1992. Adriaan haalde daarmee de landelijke finale. Aan de samenwerking kwam echter een eind toen Emiel in mei 1992 in militaire dienst moest.

 

Rond 1994 begon de eerste samenwerking met Hans. We werden gevraagd een video opname te maken voor een Zwolse band die door Rusland zou gaan toeren. Hans had de camera, Emiel de geluidsapparatuur. Uit deze samenwerking ontstond.

De eerste jaren maakten we vooral bruiloftsreportages maar we begonnen ook steeds meer zelf te schrijven. Het eerste concept wat we ontwikkelden in 1997 was voor een kinderserie waarin we samenwerkten met een clown. Deze samenwerking werd beëindigd door de clown waarna we begonnen met de ontwikkeling van een jeugd drama serie.

 

Dit resulteerde in

Hiervoor hebben wij een pilot geproduceerd. Technici, acteurs en alle andere benodigde mensen werden gezocht en gevonden. En, op vrijdag 9 april 1999 was de eerste draaidag in Den Ham (Overijssel).

Eind 2001 stond ineens  weer bij Emiel voor de deur. Hij was uit de band gestapt waar hij jaren bij had gezongen en wou verder gaan werken aan een solocarrière. Hiermee kwam Emiel dan weer bij Hans en langzaam werd de vroegere video studio omgevormd tot een audio studio. In 2003 besloten we te gaan werken onder de  naam van Voorst Studio. Met vele plannen voor de toekomst. Helaas bleek enkele jaren later de samenwerking toch niet optimaal en namen we afscheid van A3aan.

 

Zijn plek werd alweer snel ingevuld door Een singer-songwriter die we daarna nog jaren begeleid hebben. Door haar moest  Emiel weer aan de slag als live technicus. Zowel voor haar solo als ook met  band. Ook kwamen wij door haar in contact met FlevoVuur waar Emiel nog steeds de techniek voor verzorgd.

 

Ondertussen deden ook nog enkele anderen zich aan. Het Zwolse Carnaval begon zijn intrede te doen in de studio en ook het verzorgen van geluid.

Nog net voordat ze jeugdprinses werd heeft

een single opgenomen voor carnaval en Kika.

Gedurende een paar jaar deed Emiel daarnaast ook het geluid van C.V. de Eileuvers bij een aantal van hun evenementen.

 

Helaas begon Hans steeds meer last te krijgen van opkomende reuma verschijnselen. Hierdoor moet hij het tegenwoordig een stapje rustiger aan doen. Emiel heeft er echter nog niet genoeg van en heeft daarom besloten een nieuwe start te maken onder een de naam Studio Zwolle. Gelukkig blijft Hans nog steeds  wel op de zijlijn betrokken. Al was het alleen maar om het feit dat hij de studio huisvesting verschaft.

Geschiedenis

Contact   :  info@studio-zwolle.nl

Telefoon:  0631 766 502